De nieuwe B-Klasse onderscheidt zich duidelijk van de massa. De nieuwe Sports Tourer van Mercedes-Benz is klaar voor kleine én grote avonturen.

Progressief-soeverein exterieur.

Het vernieuwde front springt direct in het oog. De nieuw ontworpen, optioneel leverbare led-koplampen, de sportieve bumper en de grille geven de nieuwe B-Klasse een dynamische boost dankzij hun soepele overgang naar de optisch compacte greenhouse. De Sports Tourer toont zijn sportieve karakter onder meer met vier extra velgdesigns in afmetingen tot 19”. Exclusief voor de AMG Line zijn optioneel zwarte multispaaks lichtmetalen velgen met hoogglanzende velgrand leverbaar. Ook de achterzijde straalt dynamiek en power uit: de nieuwe, tweedelige achterlichten zijn nu standaard uitgerust met led-techniek waardoor de achterzijde nog breder lijkt. Ze worden ondersteund door de aerodynamische spoilers aan de zijkanten van de achterruit, die de aerodynamica verbeteren. De nieuwe B-Klasse is leverbaar in tien verschillende uni-, metallic- of speciale lakken.

Interieur tussen hightech en sportiviteit.

Het interieur van de nieuwe B-Klasse is strak en ruim. De bestuurder heeft de beschikking over een dubbel display (7” combi-instrument en 10,25” headunit). Bij de optionele variant met twee 10,2t” displays ontstaat een widescreenlook waardoor het element lijkt te zweven. De voor Mercedes-Benz kenmerkende drie ronde luchtuitstroomopeningen in turbinelook zijn een hommage aan de luchtvaartwereld. De nieuw ontworpen middenconsole heeft een Black Panel-look en het stuurwiel van de nieuwste generatie is voortaan standaard uitgevoerd in nappaleder. Optioneel is de AMG-versie voor het eerst leverbaar met een verwarmd stuurwiel.

Plug-in hybrid met extra vermogen.

De nieuwe B-Klasse plug-in hybrid is voorzien van een vernieuwde HV-batterij. Ook het laadproces is geoptimaliseerd: de nieuwe batterij kan nu naast de standaard 3,7 kW ook worden geladen met wisselstroom en tot 11 kW, in plaats van 7,4 kW bij de huidige versie. Ook kan de batterij nog steeds worden geladen met gelijkstroom en tot 22 kW. Het laden op gelijkstroom (DC) van 10% tot 80% duurt circa 25 minuten. De vernieuwde elektromotor van de nieuwe B-Klasse heeft nu 80 kW aan vermogen – 5 kW meer dan voorheen.

Stroomverbruik van de B 250 e in gecombineerde testcyclus: 17,4 - 15,4 kWh/100 km; brandstofverbruik gecombineerd: 1,2 - 0,9 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 27 - 20 g/km

Testrit Download de brochure Download de prijslijst Configureren

Bij welke vestiging wenst u een testrit te doen?

 

 

Waar bent u naar op zoek?