Gegarandeerd 150.000 km groen laden.

Green Charging by Mercedes-Benz.

  •  

Green Charging by Mercedes-Benz.

 

U wilt graag elektrisch rijden uit duurzaamheids- of fiscale overwegingen. Maar hoe groen is dat nu precies?

Met Green Charging garandeert Mercedes-Benz dat uw auto gedurende 150.000 km uitsluitend gevoed wordt met ťchte groene stroom, ongeacht hoe en waar u laadt.

1. Gegarandeerd CO2-neutraal laden.

Met Ambition 2039 streeft Mercedes-Benz naar een volledig CO2-neutrale keten; van toeleveranciers, over productie tot recyclage. Om de werkelijke CO2-uitstoot van een mobiliteitsoplossing op een eerlijke manier te beoordelen, moet echter ook de gebruiksfase van het voertuig in acht worden genomen. Deze gebruiksfase biedt een enorm potentieel om de hoeveelheid CO2 te reduceren. Mercedes-Benz doet dit door middel van het nieuwe standaardaanbod voor haar Mercedes-EQ-modellen: gegarandeerd CO2-neutraal laden.

2. Wat is CO2-neutraal laden?

Elektrisch rijden is pas groen wanneer ook de stroom waarmee u oplaadt groen is. Strikt genomen weet u nooit zeker waar de elektriciteit die u tankt vandaan komt en hoe ze is opgewekt. Groene en grijze energie stroomt immers door elkaar op het elektriciteitsnet. Met Green Charging tracht Mercedes-Benz u toch die zekerheid van groene energie te bieden. Mercedes-Benz streeft naar een duurzaam opwekken van de energie die u heeft gebruikt om uw voertuig op te laden. Op deze manier kunnen we u garanderen dat uw wagen ook tijdens de gebruiksfase volledig CO2-neutraal is.

3. Zo garandeert Mercedes-Benz u groene stroom om op te laden.

De hoeveelheid elektriciteit die u aan de ene kant van het net verbruikt door uw auto op te laden, wordt aan de andere kant opgewekt uit wind en zon en toegevoegd aan het net. Deze lokaal geproduceerde, duurzame energie wordt onderschreven met een Garantie van Oorsprong die vervolgens aangekocht wordt door Mercedes-Benz.

4. Wat is een Garantie van Oorsprong?

Een GvO is het enige rechtsgeldige bewijs dat energie 100% duurzaam wordt opgewekt. Voor elke megawattuur (MWh) geproduceerde, hernieuwbare energie wordt 1 GvO gecreëerd en onderschreven door een gecertifieerde organisatie (CertiQ).

Levert de de energieleverancier groene stroom aan een klant, dan moet hij deze GvO's afboeken. Een GvO kan slechts 1 keer gebruikt worden, waardoor u zeker bent dat de energie ook daadwerkelijk groen is. Via het unieke ID-nummer is zelfs geweten waar uw energie vandaan komt en wanneer ze aan het net werd toegevoegd.

5. Sjoemelstroom, nee bedankt.

Ongeveer 70% van de inwoners denkt groene stroom in huis te hebben, terwijl slechts 10% van onze energie duurzaam wordt opgewekt. De oorzaak is sjoemelstroom, ook green washing genoemd: grijze stroom wordt via goedkope stroomcertificaten "vergroend".

Mercedes-Benz maakt voor zijn aanbod uitsluitend gebruik van streng gecontroleerde GvO's afkomstig van zonne- en windparken in de Benelux. U hebt dus op elk moment de zekerheid dat u niet onbewust bijdraagt aan green washing en de groene energie ook daadwerkelijk en uitsluitend lokaal werd opgewekt.

 

Waar bent u naar op zoek?