Testimonial.

De EQC: intelligent én elegant.

Els Van Herreweghe is medebestuurder van het boekhoudkantoor Van Herreweghe & Partners, gelegen te Grembergen (Dendermonde), en al enige tijd trouwe She's Mercedes-klant in onze vestiging te Dendermonde. Onlangs kwam zij haar nieuwe Mercedes-Benz EQC afhalen.

Waarom kiest u als zaakvoerster voor een elektrische wagen? Ik heb vooral de wagen gekozen om fiscale redenen. Ik ben zelf boekhouder en volg autofiscaliteit op de voet. Een wagen kopen of houden die bijvoorbeeld maar 60% aftrekbaar is, vind ik persoonlijk absurd. Ik wou een wagen die én fiscaal intelligent én toch een beetje vrouwelijk is, dus niet te groot en bombastisch. Andere doorslaggevende punten waren het beperkte VAA (voordeel alle aard) en de nabijheid van de garage.

Hoe beoordeelt u de vormgeving van de EQC? De wagen heeft zeker bekijks. De combinatie van de kleur met de knappe velgen geeft een mooi resultaat. De velgen poetsen zal wellicht iets meer tijd vragen, maar dat heb ik er absoluut voor over.

Hoe gebruiksvriendelijk vindt u het MBUX-infotainmentsysteem met spraakbediening? Het is fijn dat je aan je Mercedes-Benz veel kan vragen. Ik moet wel nog een beetje ondervinden wat ik precies kan zeggen: als ik bijvoorbeeld 'weersvoorspelling' zeg, krijg ik zonnetjes op het scherm te zien, maar bij 'weerbericht' vraagt de wagen naar wie ik een bericht wil sturen. Soms vraagt de assistent ook ineens 'wat kan ik voor u doen?' terwijl ik hem niet nodig heb. Het is echter zeer leuk dat je niet hoeft te zoeken waar alles staat: vraag het gewoon aan je Mercedes-Benz.

Bent u tevreden over het stroomverbruik? Een veelgehoorde kritiek op elektrisch rijden is "als je geen elektriciteit hebt, sta je stil" maar als je niet gaat tanken, sta je ook stil. Het opladen van de wagen is wel wennen, maar als je thuis een laadpunt hebt en de wagen geregeld in de stekker steekt dan komt dat wel goed.

Hoe zou u de prestaties van de wagen omschrijven? De power van de wagen is mega. Je merkt echt niet dat je sneller rijdt dan normaal, dus dat wordt nog even aanpassen. Deze wagen is groter dan mijn vorige wagen maar toch voelt het rijden comfortabeler aan; je voelt je echt relaxed in de wagen.

Zijn er ook mindere punten aan de wagen? Rijden met behulp van de camera's vond ik vroeger iets gemakkelijker. Door de vele verschillende camera's krijg je meer dan één beeld te zien en ik denk dat ik daaraan nog wat moet wennen. Ik ben er wel zeker van dat ik dit in de toekomst eerder positief zal evalueren.

Wat is uw algemene indruk van de wagen? Hoewel ik de wagen nog maar net heb, ben ik toch zeer tevreden over mijn aankoop en heb ik hem zelfs al aangeraden aan klanten!


 

Waar bent u naar op zoek?