Testimonial.

De EQA: liefde op het eerste gezicht.

Isabelle Van den Eynde is een zelfstandig thuisverpleegster uit Wichelen. Ze kocht een gloednieuwe EQA bij Rogiers Dendermonde en heeft dus de stap gezet naar duurzame mobiliteit. Door de vele uren die ze in haar wagen spendeert, ervaart ze onmiddellijk de vele voordelen van de EQA en kent ze haar wagen als de beste.

Waarom kiest u als thuisverpleegster voor deze wagen? Op de eerste plaats bekoort de wagen mij door het ecologische aspect. Het is tijd dat we onze verantwoordelijkheid opnemen en denken aan het klimaat. De opwarming van de aarde is geen onbekend fenomeen, dus vind ik dat we moeten denken aan de toekomst van onze (klein)kinderen. Als je weet dat een elektrische wagen 40% minder CO₂ uitstoot in vergelijking met andere wagens dan was de keuze vlug gemaakt om te zoeken naar een wagen die geen stikstofoxiden en fijnstof uitstoot.

Ook ergonomisch spreekt de wagen mij zeker aan. Ik rijd dagelijks rond naar mijn patiënten, waardoor ik steeds in en uit de wagen moet stappen. In het verleden reed ik in een kleine wagen maar door mijn lengte voelde ik elk schokje door heel mijn lichaam en had ik steeds rugklachten. Nu rijd ik met een zeer comfortabele wagen en is het een plezier om 's ochtends in mijn wagen te stappen, wetende dat ik na mijn ronde geen rugklachten meer zal hebben.

Om economische redenen heb ik ook voor de EQA gekozen. De fiscale aftrekbaarheid is heel mooi meegenomen en heeft het mij gemakkelijker gemaakt om de wagen aan te schaffen.

Wat spreekt u aan in de EQA? 's Ochtends bedien ik via de 'Mercedes me'- applicatie het klimatiseringssysteem, waardoor mijn wagen al opgewarmd is wanneer ik moet vertrekken in de vroege uurtjes. Ook vind ik het heel interessant dat ik de wagen kan instellen via een klikje aan het bedieningspaneel, zodat de wagen afremt zodra ik het gaspedaal los. Die functie vind ik zo gemakkelijk en veilig, en op die manier recupereert de wagen ook zijn energie.

De EQA bekoort liefhebbers van design. Wat vindt u van het design? Toen ik de wagen voor de eerste keer zag, was ik op slag verliefd en dat heb ik nog nooit bij een wagen ervaren. Het interieur sprak mij onmiddellijk aan en het klassieke en toch ook sportieve uitzicht van de wagen deden mijn ogen blinken.

Hoe gebruiksvriendelijk vindt u het MBUX-infotainmentsysteem met spraakbediening? Ik vind het spraakbedieningssysteem geweldig! "Hey Mercedes navigeer naar..." en hup de route wordt uitgestippeld. Het systeem zorgt ervoor dat alles gemakkelijk en veilig verloopt. Ook de temperatuur, radiozender en telefonie kan allemaal via het MBUX-infotainmentsysteem worden geregeld, waardoor je al die zaken niet meer handmatig dient uit te voeren.

Bent u tevreden over het stroomverbruik? Het verbruik van de EQA is heel overzichtelijk en correct. Als de wagen volledig opgeladen is, kan ik ongeveer 380 km rijden, wat vrij veel is voor een elektrische wagen. Na mijn avondronde steek ik de wagen in het stopcontact en in de vroege ochtend is hij volledig opgeladen. Ik ben nu nog aan het wachten op een laadpaal die ze binnenkort installeren. Zo zal de wagen nog sneller opgeladen zijn via de energie die we opwekken met onze zonnepanelen.

Wat is uw algemene indruk van de wagen? Deze wagen heeft klasse, rijdt zo comfortabel dat mijn rugklachten op slag verdwenen zijn en kleeft bij wijze van spreken aan de baan. Bovendien heb ik een veilig gevoel omdat ik alles kan bevragen via het spraakbedieningssysteem en ik niet meer afgeleid word door het touchscreen.


 

Waar bent u naar op zoek?