De nieuwe Mercedes-Benz GLC - Dynamisch, krachtig en uitsluitend met geëlektrificeerde aandrijflijnen

Exterieurdesign

Unieke proporties met klassieke SUV-kenmerken zoals een optische onderrijbeveiliging in chroom, dakreling en optionele treeplanken worden aangevuld met nieuwe contourranden in de flanken om een evenwicht te creëren tussen elegantie, sportiviteit en offroad-prestaties. Highlights zijn de nieuwe koplampen, die direct aansluiten op de grille en de breedte van het voertuig accentueren. In combinatie met het optionele DIGITAL LIGHT hebben ze naast de bekende ‘fakkel’ ook extra dagrijverlichting-ellipsen. Een andere optische highlight is de grille met chroomrand bij het standaard AVANTGARDE exterieur.

Interieurdesign

De GLC zet de succesformule van moderne, sportieve luxe van Mercedes-Benz voort. Zo is het dashboard horizontaal in twee delen verdeeld en voorzien van royale sierdelen en een centraal display dat erboven lijkt te zweven. Het avant-gardistische stoeldesign en de modern vormgegeven portierpanelen benadrukken de hoge kwaliteit van het interieur.

Plug-in hybrid: elektrische actieradius van meer dan 100 km (WLTP)

De GLC wordt ook voorzien van de vierde generatie plug-in hybrid aandrijving. Met ongewijzigde basismotoren is wat betreft de elektrificatie opnieuw een grote stap gezet. Met een elektrisch vermogen dat nu 100 kW bedraagt, een koppel van 440 Nm en een volledig elektrische actieradius van meer dan 100 km (WLTP) kunnen dagelijkse trajecten grotendeels volledig elektrisch worden afgelegd. Het verbeterde hybride rijprogramma omvat de elektrische rijmodus voor de meest geschikte trajecten. Elektrisch rijden krijgt bijvoorbeeld prioriteit op trajecten in stedelijke gebieden. Of het nu met een van de twee benzinemotoren of de dieselmotor is: als plug-in hybrid zijn ze niet alleen zeer efficiënt, maar ook zeer dynamisch.

Video

Bij welke vestiging wenst u een testrit te doen?

 

 

Waar bent u naar op zoek?