Voor veel offroad-liefhebbers is het de legende en ultieme maatstaf voor terreinrijden: de G-Klasse.

Exterieurdesign: iconische elementen.

Sinds 1979 zijn er 300.000 exemplaren van geproduceerd die hun eigenaren avontuurlijke ervaringen hebben geboden die met menig ander voertuig niet realiseerbaar zouden zijn geweest. Uiterlijk is de ‘G’ in die periode nauwelijks gewijzigd. Opvallende portiergrepen, het karakteristieke geluid van het sluiten van de portieren, het reservewiel op de achterdeur en de prominente richtingaanwijzers: samen met het hoekige silhouet bepalen dit soort details de opvallende look van de G-Klasse.

Interieurdesign: authentiek en luxueus.

Bij het instappen valt direct op dat uiterlijke stijlelementen ook in het interieur terugkomen. Het design van de richtingaanwijzers komt bijvoorbeeld terug in de vorm van de luidsprekers. Het volwaardige infotainmentsysteem is te bedienen zonder de handen van het stuur te hoeven halen. De aanraakgevoelige touch control-buttons op het stuurwiel reageren net als het screen van een smartphone op wisbewegingen. Het overzichtelijke en compleet vernieuwde combi-instrument is standaard voorzien van tijdloze, ronde, analoge klokken.

Een offroad-legende sinds 1979.

De G-Klasse is het topmodel onder de luxe offroad-modellen. Niet alleen is het ‘by far’ het personenautomodel met de langste productieperiode in de historie van Mercedes-Benz; ook is het de voorvader van alle SUV’s. Wat in 1972 begon als een samenwerkingsovereenkomst tussen het toenmalige Daimler-Benz AG en Steyr-Daimler-Puch in de Oostenrijkse stad Graz, is uitgegroeid tot een succesverhaal met indrukwekkende mijlpalen. Net als destijds wordt de G-Klasse nu nog steeds grotendeels met de hand gebouwd in Graz.

Download de brochure Download de prijslijst Configureren

Bij welke vestiging wenst u een testrit te doen?

 

 

Waar bent u naar op zoek?