De sportieve GLE Coupé, is net zo geschikt voor gezinnen en vrijetijdsactiviteiten als voor lange ritten en het vervoeren van goederen.

Exterieurdesign: nieuwe dagrijverlichting.

Een aantal gedetailleerde wijzigingen aan het exterieur geven de GLE Coupé een duidelijk moderner uiterlijk. De nieuwe voorbumper geeft beide uitvoeringen meer uitstraling. In de grille van de vernieuwde GLE bevinden zich twee horizontale lamellen met chroomaccenten. De roosters in de buitenste luchtinlaten hebben een horizontale chromen vin gekregen.

Kenmerkend voor Mercedes-Benz is de zogeheten lichtfakkel in de koplampen. Bij de standaard high-performance led-koplampen vullen twee lichtpunten de kenmerkende dagrijverlichting aan, terwijl er bij de optionele MULTIBEAM LED-koplampen vier lichtpunten zijn. De designers hebben ook het binnenwerk van de achterlichten opnieuw vormgegeven: bij de GLE Coupé wordt de lichtsignatuur gevormd door twee balken.

Interieur: met fraaie details uit de Mercedes-Maybach GLS en Mercedes S-Klasse.

Nieuw in het interieur van de GLE Coupé is het stuurwiel van de nieuwste generatie met sensorvlakken op de horizontale spaken. Met deze touch-elementen rechts en links kunnen het bestuurders- en centrale display vanaf het stuurwiel worden bediend.

Bijzondere blikvangers in het interieur zijn de in chroomlook uitgevoerde middelste en zijdelingse luchtuitstroomopeningen die voorheen een zwarte rand hadden. De lamellen zijn nu gemaakt van gegalvaniseerd metaal, net als in de Mercedes-Maybach GLS. Eveneens nieuw is de interieurkleur bahiabruin/zwart. Zeer sportief is de exclusief voor de GLE Coupé en in combinatie met AMG Line leverbare uitrusting zwart/classicrood.

Aandrijflijn: consequente elektrificatie.

De GLE Coupé is nu volledig geëlektrificeerd en biedt keuze uit mild hybrids met 48V-technologie en geïntegreerde startdynamo en Plug-in Hybrids. De Plug-in Hybrids zijn voorzien van de nieuwste, vierde generatie hybride technologie.

De Plug-in Hybrids beschikken over een permanent bekrachtigde synchroonmotor met een vermogen van 100 kW en bieden een systeemvermogen tot 280 kW en een systeemkoppel tot 750 Nm. Met een iets grotere elektrische actieradius tot 109 km[1] volgens WLTP kunnen de meeste dagelijkse ritten volledig elektrisch worden afgelegd. Het verbeterde hybride rijprogramma schakelt de elektrische rijmodus in op de meest geschikte trajecten. Op routes in stedelijk gebied geeft de GLE bijvoorbeeld voorrang aan elektrisch rijden. Dankzij het rijprogramma ‘Offroad’ kunnen de plug-in hybrids nu ook elektrisch rijden buiten de gebaande paden.

 [1] GLE 350 de 4MATIC Coupé (gewogen brandstofverbruik gecombineerd (WLTP): 7,3-6,6 l/100 km, gewogen CO2-emissie gecombineerd (WLTP): 192-174 g/km, gewogen energieverbruik gecombineerd (WLTP): 20,0-15,0 kWh/100 km). Het energieverbruik en de actieradius (WLTP low) werden bepaald op basis van Verordening 2017/1151/EU, het cijfer verwijst naar WLTP low.

Download de brochure Download de prijslijst Configureren

Bij welke vestiging wenst u een testrit te doen?

 

 

Waar bent u naar op zoek?